Snabbaste frukosten: Grab'n'go-gröt!
Har ni också läst om den där kalla yoghurtgröten som amerikanarna plötsligt upptäckte? Den som visade sig vara en ganska traditionell tysk/schweizisk sak? Jag tyckte att det lät så konstigt, receptet, men var tvungen att prova. Och nu är det en favorit! Så enkel att göra i ordning, så lätt att äta, så praktisk att ta med!
Eftersom den är kall tycker sonen att vi ska kalla den
Sommargröt
1 dl havregryn
1 dl mjölk
1 dl mild yoghurt
per portion, rörs ihop i en vanlig glasburk med lock.
Blanda gärna i en nypa kardemumma eller en tsk kokosflingor.
Lägg några frusna bär (hallon är gott) på toppen (eller servera kardemummavarianten med äppelmos).
Sätt på lock och låt burken stå i kyl till nästa dag - eller längre, den håller utmärkt i två-tre dagar!
Ät med sked direkt ur burken!
Och om du testar en egen smakkombination som blir god, kan du väl berätta det i en kommentar?
Eftersom den är kall tycker sonen att vi ska kalla den
Sommargröt
1 dl havregryn
1 dl mjölk
1 dl mild yoghurt
per portion, rörs ihop i en vanlig glasburk med lock.
Blanda gärna i en nypa kardemumma eller en tsk kokosflingor.
Lägg några frusna bär (hallon är gott) på toppen (eller servera kardemummavarianten med äppelmos).
Sätt på lock och låt burken stå i kyl till nästa dag - eller längre, den håller utmärkt i två-tre dagar!
Ät med sked direkt ur burken!
Och om du testar en egen smakkombination som blir god, kan du väl berätta det i en kommentar?

Kommentarer
Har länge tänkt kolla vad dubbelhakorna mår bra av och har hittat en massa recept som jag tror mina också skulle gilla! Först ut blir nog färsburgarna, de verkar goda och kräver inte så mycket arbete!
Hoppas att ni provar gröten och berättar vad just ni tycker!