28 okt. 2014

Rackarns god coleslaw

Vid det här laget har jag ju provat en del coleslaw, både hemgjord och färdigköpt. Tycker allt att den här klarar sig utmärkt i konkurrensen. Jag river allt i matberedaren, lätt som en plätt!


Cole slaw
8 portioner
6 stora blad savoykål eller motsvarande mängd av annan kål; vitkål, spetskål, grönkål
1 morot
1 röd lök
1 äpple
1 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
2 msk fransk dijonsenap
1 tsk salt

Strimla kål, morot, rödlök och äpple. Blanda i en stor bunke och massera gärna allting i några minuter så att kålen börjar släppa vätska och mjuknar lite. Blanda i crème fraiche, majonnäs, senap och salt. Låt allting dra i kylen i några timmar.

1 kommentar:

Hyrestanten sa...

Den måste jag testa. Älskar kål i alla dess former :)