18 juli 2013

Pulled porkEn kollega berättade tidigare i våras lyriskt om en ny maträtt han testat som genast lockade mig, nu äntligen har jag kommit till skott och testlagat. Pulled pork (drag fläsk enligt googletranslate) är namnet på denna rätt som gick hem hos sonen. 

Denna maträtt handlar mycket om planering, förberedelse och tid. Tid som man kan ägna åt att göra något helt annat! Jag satt ute i solen med en kaffelatte, bok och virkning medan grytan lugnt puttrade på i ugnen.

Men först fick jag fundera på vad det var han sa om receptet. Låg temperatur i ugnen, lång tid i den samma, fläskkarré, gärna lite rökig smak, tomatbas osv. Försöker på med en blandning som jag hoppas ska  hålla.


Pulled pork 

Benfri fläskkarré, ca 1-1,5 kg
ca 2 dl BBQsauce, gärna med lite rökig smak
ca 2 msk Hoisinsauce
2 gul lök
Vitlök solo
salt och peppar

Krydda och bryn fläskkarrén i stekpanna med smör i.
Lägg fläskkarrén i en gryta med lock som tål ugnsvärme, skala och dela lök och vitlök och lägg allt i grytan. Häll på BBQsauce och Hoisinsauce. Ställ allt i ugnen som ska ha 125 grader. Låt stå 4-5 timmar. Köttet ska bli rejält mört.
När allt är klart tar du två gafflar och delar köttet genom att dra isär det vilket går mycket lätt. Blanda köttet väl med vätskan i grytan.

Att äta till:
Majs
Sallad
Tomatsalsa
Skivad rödlök
Gräddfil, laktosfri
Pitabröd eller tortillas 

3 kommentarer:

Razzy sa...

Mmmm det är så gott :)

Min Lilla Kokvrå sa...

Låter klokt att låta köttet stå och puttra dagtid, jag försökte nämligen låta köttet tillagas medans jag sov men det var ingen höjdar idé då ugnen la av någon gång mitt under tillagningen, men det ordnade upp sig till slut och det blev goda burgare med tomatsalsa och limeaioli.

http://minlillakokvra.blogspot.se/2013/05/mmm-sa-gott-pulled-pork-burgare.html

Det var ett tag sedan och nu blev jag rätt sugen på att göra om det, men då på dagtid, och som du fylla pitabröd med det goda köttet och med goda tillbehör. Gott!!

Hyrestanten sa...

Skoj med ett nytt recept. Det här ska jag laga :)