5 apr. 2013

Lättstuvad färskpotatis

Stuvad potatis kan vara stabbigt och geggigt så att man storknar, men häromkvällen fick jag en så fräsch och god variant hos min väninna Lena. Hon hade köpt utmärkt färskpotatis hos Lidl, säkerligen inte svensk till det priset men ack så god! Detta kommer att bli en favorit i sommar, den måste vara ljuvlig till grillat, till fisk, till kallskuret, ja - till det mesta!


Lättstuvad färskpotatis
4 portioner
600 g färskpotatis
2 st morötter
0,5 st gurka
1 tsk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 dl gräslök, hackad

Potatisen kokas med skal, morötterna skalas däremot och skärs i bitar. När potatisen nästan är klar läggs morotsbitarna i vattnet och får koka med i ca 3 minuter. Halvera potatisen och skär gurkan i stavar.

Häll grädden i en vid kastrull (där potatisen, morötterna och gurkan också ska få plats sedan) och vispa ner mjölet. Låt koka upp under omröring och krydda med salt och peppar. Koka någon minut och vänd sedan ner grönsakerna, strö över gräslök. Servera!

2 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Jag är faktiskt hungrig. Herrn i huset står och steker Kyckling - ur-benade lårfiléer med sviskon i. Jag kallar det falsk gås.
Hur hamnade jag oss dig, kan det vara hungern. Du har ju fina recept.
På återseende
Kram Viola

Anni sa...

Hoppas att du hittar något som herrn i huset kan laga en annan gång, Polargrevinnan!