27 apr. 2013

Jordgubbssås till glass

Egentligen är det här ett hemligt recept. Eller det var, för länge sedan. Jag fick det av en av landets främsta kockar. Nu tycker jag att det kan få publiceras, för det är så enkelt och så gott att fler kan få njuta av en snabbfixad efterrätt. Kanske redan till Valborgsfirandet?

Ja, det är en festdessert och man behöver bara en liten skvätt av den smakrika såsen. Jag serverar den helst med Lidls goda vaniljglass, men det är klart att du tar den vaniljglass du har!



Jordgubbssås till glass
6 portioner
250 g frysta, otinade jordgubbar
2 msk florsocker
2 msk Grand Marnier

Mixa allt och servera till glass. Hur svårt kan det vara?
Och eftersom såsen är röd passar den utmärkt till Månadens sötsak hos Söta saker!


2 kommentarer:

Maj sa...

Lättstuvad potatis som i förra inlägget + tex lax, ngn fin skinka och denna glass till efterrätt, Känner redan hur gott jag tycker det är. Tack för inspiration!

Millas Hälsoblogg sa...

Härligt gott verkar detta och lite somrigt:)