1 mars 2013

Krämig pasta med avokado och champinjoner

Det finns en del rätter man återkommer till, sådana där säkra kort. Man kanske inte gör den varje år ens, men då och då påminns man om att det är dags. Har man dessutom ett antal barn som ibland inte äter det ena och ibland inte äter det andra, dröjer man lite med vissa favoritrecept. Eller förtränger recepten för att man sitter fast i det vanliga vardagsträsket av samma recept som repeteras om och om igen.


Nu när dottern slutat äta kött och familjens kräsnaste befinner sig på fjällresa, passade jag på att laga en krämig, lättlagad och så klart väldigt god vegetarisk pastarätt som jag inte gjort på flera år!

Pasta med avokado
Fyra portioner
1 msk gula senapsfrön
smör
300 g champinjoner
3 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
3 avokado
valfri pastasort

Skiva champinjonerna. Skala avokado och skär fruktköttet i bitar.
Fräs senapsfröna i en liten klick smör. De ska börja att poppa och sprätta men inte brännas i kastrullen, det är just detta som ger rätten sin karakteristiska smak. Låt champinjonerna fräsa med någon minut och häll sedan i grädden tillsammans med buljongtärningen. Puttra i 3-4 minuter, tillsätt avokado och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
Servera till valfri pasta!

3 kommentarer:

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...


Låter smarrigt !

Har väl mer eller mindre inte ätit kött sedan 2005.Men har börjat med skinka o-fläsk någon gång ibland.Man kan faktiskt tröttna på grönsaker, tycker det är så svårt att variera det.
Besvärades med blåsor i tandköttet, men efter jag började med lite kokt skinka på mackan på morgonen har jag blivit bättre, men det tog tre månader.Förut åt jag kalkon-pålägg, kalkonkorv, kalkonköttbullar.m.m.

Längtar vansinnigt efter efterrätter.Men nöjer mig med youghurt o.bär med vaniljpulver.

Du ska få höra vad jag tyckte.

Kram Mi

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Hej igen !

Det får bli något annat, de hade inga färska champinjoner (köpte burk) inga senapsfrön. Avokado hade dom, köpte det,köpte majonäs ska göra Rhode Islandsås tog fram räkor, oj då blev Prinsen nyfiken.
Fann äggnudlar med chilismak.Det kan jag kanske gegga ihop något av.

Har sådan matleda vet aldrig vad jag vill ha.

Kram Mi

Anni sa...

Mi; det är inte lätt eller roligt att hitta på mat till ensamhushåll. Att behålla lusten att laga mat. Hoppas att du njöt av dina räkor, skaldjur är ju alltid gott!