2 jan. 2013

Bananpaj med kardemumma

Så ligger de i fruktskålen igen, de bruna bananerna som ingen velat äta.
Jag gräver fram väninnans recept ur gömmorna, tar en utgången färdig mördeg ur kylskåpet och skrider till verket. Hade inga hasselnötter kvar efter jul, så det fick bli valnötter.
Mums!


Ullas bananpaj
150 g smör
0,5 dl socker
2,5 dl mjöl
0,5 tsk mald kardemumma
4-5 bananer
sesamfrön, hasselnötter

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda smör, mjöl och socker till en smuldeg som trycks ut i pajform. Förgrädda i 10 minuter.
Mosa bananerna och bred ut smeten i pajskalet, krydda med kardemumma och strö över nötter och sesamfrön.
Grädda i ytterligare 10-12 minuter. Servera med glass eller vispad grädde.

Inga kommentarer: