17 dec. 2012

En vuxnare Rocky Road

Många tycks ha Leilas Rocky Road som sitt favoritgodis till jul, själv tycker jag att den är alldeles för söt. Jag tar bort Dumlekolorna, men för att få lite kolasmak tillsätter jag en burk sötad kondenserad mjölk. Visst kan man använda 70%-ig kvalitetschoklad, men då tycker jag å andra sidan att det inte blir tillräckligt sött!

Nog är det bra med recept som man kan förändra efter sin personliga smak? Min modell av Rocky Road tycker jag är precis lagom söt - och väldigt god! Hur vill du ha din?En vuxnare Rocky Road
400 g Marabou mörk
1 burk sötad kondenserad mjölk
25 g smör
1,5 dl salta jordnötter
1,5 dl pistagenötter
1,5 dl minimarshmallows

Smält choklad tillsammans med innehållet ur mjölkburken (som inte ska vara kokt!) och smöret. Jag gör det i mikron, men ta ut chokladen innan den smält helt och låt den smälta färdigt på eftervärmen. Kolasåsen och smöret gör att det är tillräckligt varmt.

Blanda i nötterna, men vänta lite med marshmallows till blandningen svalnat något, annars smälter de. Tryck ut hela blandningen i en ca 20x30 cm stor form (dekorera gärna med några extra minimarshmallows) och låt stelna i kylen. Skär i bitar och förvara svalt.

3 kommentarer:

Anne-Lie sa...

Så skönt att det är två lediga dagar innan julafton så jag kan fixa och dona lite jag med! Idag gjorde jag chokladbollar men tog glögg isf kallt kaffe i;-)

Millas Hälsoblogg sa...

Jag brukar oxå försöka att byta ut lite så att det inte blir för sött, just denna godis variant har jag aldrig gjort har bara smakat den hos vänner. Men sparar din variant den passar mig :)
God Jul

Ulla Nyström sa...

Bästa Rocky roaden hittills! Tack för ett kanonrecept. Tog 200 g marabou mörk och 200 g 70%-ig choklad.