10 sep. 2012

Med doft av sjuttiotal

Är det LCHF? Nej!
Är det lågkalori? Nej!
Är det modernt? Nej!
Är det en gammal favorit? Ja!

En återkommande räkrätt med sting, snabblagad när väl räkorna skalats, fin nog att bjuda på - och som sagt, en favorit!


Den kanske svåraste ingrediensen att finna är syltad ingefära (se bilden) - det är INTE detsamma som den inlagda man får till sushi. Detta är hela bitar ingefära i en söt lag (lagen är mycket god till glass!).



Scampi San Mateo
6 portioner
1 kg räkor
1 burk fruktcocktail
1 msk curry
2 msk smör
2 msk mjöl
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 dl spad av fruktcocktail
3 msk finhackad syltad ingefära
1 tsk cayennepeppar
ris till servering

Skala räkorna (spar gärna skalen till en räksoppa!). Öppna fruktcocktailburken, men häll inte av spadet. Koka ris som ska serveras till.
Fräs curry i smör, strö över mjöl och rör om. Häll på vin, grädde och spad från fruktburken. Låt sjuda 3-4 minuter under lock. Krydda med cayennepeppar, ingefära och lite salt, lägg i avrunnen frukt och räkor. Låt allt puttra någon minut utan lock så att såsen blir krämig.

Servera med riset!

2 kommentarer:

xinex sa...

Yum! Looks delicious!...Christine

Pumita sa...

Jag skulle titta på Annis Fototriss, klickade fel och hamnade här... snor åt mig receptet direkt. Det vattnas i munnen. :p