28 aug. 2012

Fräsch pasta med squash och räkor

Tänk att det här receptet skrev jag av ur Icakuriren för 23 år sedan och det är lika gott än idag. Letade efter det på nätet, utan att få napp. Kanske inte så konstigt med tanke på hur gammalt receptet är.

Förr gjorde jag det alltid med billiga crabsticks, nu senast med räkor. Ska jag vara riktigt ärlig - och det ska jag ju - så tycker jag att det är godare med crabsticks!


Och ni får det vackra italienska namnet på rätten:

Zucchini con granchi e limone
Pasta med squash och räkor
4 portioner
300 g squash
1½ msk olivolja
3 vitlöksklyftor
Skalet av ½ citron
1 knippa persilja
salt, peppar
½ grönsaksbuljongtärning
½ dl vatten
150 g crabsticks eller skalade räkor
Pasta, gärna tagliatelle

Dela squashen längs med och skiva den riktigt tunt. Fräs skivorna i oljan på svag värme så att de faller ihop.
Skala och hacka vitlöksklyftorna fint. Hacka citronskalet. Hacka persiljan. Blanda ner allt hack plus kryddor och vatten i squashen. Låt koka upp och bli riktigt hett. Blanda i valda skaldjur och låt dem bli varma.
Servera till kokt pasta.

2 kommentarer:

Maj sa...

Låter gott! Vi har egen odlingslott och där blir mycket squash....ska testa detta. //M

Marie sa...

Mmmm vad gott! =)