Svampfylld kycklingfilé
Nog har jag ätit en del baconlindade kycklingfiléer i mina da'r, men på gårdagens tjejmiddag bjöds en underbar svampfylld variant som jag genast bad om receptet till! Ulrika serverade kycklingen med en god rödvinssås och ett alldeles ljuvligt fluffigt potatismos.
Svampfylld kycklingfilé
4 portioner
4 kycklingfiléer
8 skivor bacon
smör
Svampfyllning:
1/2 finhackad gul lök
50 g hackade champinjoner
2 msk hackad persilja
2 msk philadelphiaost
Fräs svampen i smör, tillsätt löken och låt allt fräsa i några minuter. Låt svalna och blanda sedan ner persilja och färskost. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 125 grader.
Skär en längsgående ficka i kycklingfiléerna och fördela svampblandningen i dessa. Vira in filéerna i baconskivor.
Bryn kycklingen runt om i smör och efterstek i ugnen ca 30 minuter eller, om du använder köttermometer, innertemperaturen är 68 grader.
Servera t ex som Ulrika gjorde, med rödvinssås, potatismos och sallad eller med de tillbehör du föredrar. Jag kan tänka mig en couscoussallad likaväl som ris och grönsaker.

Kommentarer
Jag har trattkantareller i frysen undrar om de går att använda till detta?