Det är väl nu man borde ha ett recept på prinsesstårta i sin matblogg? Men nej. Här blir det rosa lax istället. En lax som sköter sig själv i ugnen, som blir saftig och god. Direkt från frysen till matbordet. Ja, via ugnen förstås.
Ber om ursäkt för bilden, inte alltid jag minns att fotografera i tid ... |
Lax med chèvre på spenatbädd
6 personer
En påse fryst bladspenat
6 portionsbitar fryst lax
1 dl vitt vin
1,5 dl grädde
1 vitlöksklyfta
150 g chèvre eller fårost
(couscous och kidneybönor)
(couscous och kidneybönor)
Sätt ugnen på 225 grader.
Häll ut bladspenaten i en ugnsfast form. Krydda med pressad vitlök. Lägg laxbitarna ovanpå.
Häll grädde och vitt vin runt laxen, salta och peppra och ställ in formen i ugnen.
Efter 20 minuter fördelas den smulade osten över laxen och formen ställs tillbaka in i ugnen i fem minuter.
Tillaga couscous (3 dl couscous och samma mängd kokande vatten, låt stå under lock i fem minuter) och blanda den färdiga couscousen med en skvätt olja och en burk avrunna kidneybönor. Couscousen och laxen kommer att vara färdiga samtidigt. Självklart går det lika bra med kokt potatis eller ris till fisken!
2 kommentarer:
Vilken härlig blogg du har!
Längtar tills jag kan laga den här laxen. Det dröjer några månader eftersom jag bor på Gran Canaria på vintern och inte har tillgång till ugn förrän jag kommit till min lilla kolonistuga.
Då ska jag testa dina recept och bjuda vänner på mat. Längtar :)
Ska naturligtvis vara ni istället för du :)
Skicka en kommentar