19 feb. 2012

Förvandling som heter duga!

Anni bjuder oss på den ena kulinariska upplevelsen efter den andra. Nu längtar jag till ett tillfälle att laga till henne rätter. Får se till att bjuda hit några vänner snart, för nu ligger det många recept på "att göra-listan". Men idag bjuder jag på en liten mer blygsam upplevelse men som är perfekt att ha i "rockärmen" för att plocka fram när tillfälle ges.


Igår blev det en liten liten klick potatismos över. Å då jag tillhör gruppen som alltid sparar alla rester händer det att kylen ibland blir överfylld av små burkar med lite blandade godbitar. 
Idag har jag varit solokvist här hemma och inte så sugen att lägga tid i köket. Detta tillsammans blev en perfekt kombo för kvällens middag. Att ta hand om rester känns även extra bra med tanke på miljö och plånbok.


Potatisplättar med hasselnötter
1,5 dl potatismos
1 uppvispat ägg
1-2 msk veteströ
8-10 hackade hasselnötter
krydda på med lite salt och peppar
Blanda samman alla ingredienserna. Stek på medelvärme i smör. Klicka lagom stora plättar i stekpannan och stek tills plättarna får fin färg.
Serveras med lingonsylt och grönsaker. Knaperstekt bacon passar perfekt till för den som vill ha kött. 
Smaklig måltid!

1 kommentar:

Anni sa...

Det låter onekligen gott att blanda i hasselnötter!