Sprött och fröigt knäckebröd
Mer lättbakat än så här kan det väl inte bli? Ett sprött och mycket gott knäckebröd, speciellt med lite smör på!
Fröigt knäckebröd
2 dl havregryn
2 dl grovt rågmjöl
2 dl solrosfrön
2 dl sesamfrön
2 dl pumpafrön
1 dl linfrön
1 tsk salt
6,5 dl vatten
Sätt ugnen på varmluft, 150 grader (eller vanlig ugnsvärme 160 grader).
Blanda ihop ingredienserna. Bred sedan ut smeten på tre bakplåtspapper. Platta ut smeten tunt på hela plåten, men låt det hellre bli hål här och var i smeten än att det blir bara vattentunna fläckar.
Låt plåtarna stå i ca 70 min i ugnen. Byt plats på plåtarna ibland. När knäcket torkat och fått lite färg är det dags att ta ut det. Låt det svalna och bryt sedan i lagom stora bitar.

Kommentarer
Jag som letat efter ett enkelt knäckebrödrecept. Nästa gång ska jag vara nogsam och inte glömma havregryn. :)
Vilket bra recept, det ska jag göra.
MEn blir det tre plåtar?
Det blir tre plåtar, även om man glömmer havregrynen ;-) - men smeten räcker inte att kleta ut i hörnen.