19 dec. 2011

Mandel och squashpasta

Lite dålig på att hitta på nya recept är jag helt klart. Men knycka goda idéer är jag bra på! Var hos kompisen och där fick jag smaka på hennes pastarätt innehållande mandel, squash och vitlök, lite som en varm pastasallad. Väl hemma har jag nu lagat till detta utifrån mitt smakminne. Jag tyckte det blev riktigt mumsigt och till och med lillkillen gillade rätten. Tyvärr hade vi ingen parmesan hemma vilket säkert är gott att ha på däremot passade inte ketchup till denna rätt bara så du vet det;-))



Mandel och squashpasta
Skålla, skala och hacka ca 2 dl sötmandel
Skiva 6-8 vitlöksklyftor
Skiva 1-2 squash
Koka 4 portioner pasta enligt anvisning. Häll av och tillsätt ett par matskedar olivolja.
Fräs mandeln i olja på svag värme tills den får en fin gyllene färg, lägg undan.
I med lite mer olja och öka värmen något. Fräs vitlök och squash tills allt blir mjukt.
Blanda i mandel och pasta och värm allt i stekpannan. Salta och peppra efter smak och tillsätt hackad basilika. Blanda runt allt och serveras genast. Gärna i en fin skål - smaklig måltid!


Skålla = koka upp mandeln i vatten, häll av vattnet och börja skala mandeln. På detta sätt släpper skalet från mandeln och det är superlätt att skala.

1 kommentar:

S-A Sandberg sa...

Det här låter riktigt spännande och ser gott ut!
GOD JUL!
/SA