Min dotter vill gärna ge bort presenter som hon gjort själv, speciellt till jul. Det blir sylter, marmelader, tryfflar och marsipan - allt gott och prydligt dekorerat. En av fjolårets höjdare var denna ljuvliga marmelad:
Päronmarmelad med rom
1,5 kg päron
1 kg syltsocker
1 tsk vaniljsocker (inte vanillin!)
1/2 dl mörk smakrik rom
Marmeladen ser ganska lös ut, men den stelnar betydligt när den kallnar (speciellt vid kylförvaring).
Och så passar jag på att länka till Söta sakers inlägg Månadens sötsak, som just handlar om godsaker att ge bort!
6 kommentarer:
tack så mycket för tipset! det här var precis ett recept jag letade efter :)
Åh så gott! Päronmarmelad är det godaste jag vet, något av det :D
Jag har gjort eget "vaniljsocker", alltså stoppat ner vaniljstänger i en burk med socker. Det doftar ljuvligt, men funkar det till detta receptet tro? Eller skulle det gå med vaniljarom?
Johanna, du kan självklart använda ditt hemgjorda vaniljsocker - det är precis så min dotter gör!
Vad gott det låter. Jag kanske ska se om jag kan få tag i päron och göra en omgång marmelad.
Det här receptet blir jag sugen på att prova.
Skicka en kommentar