22 sep. 2011

Möra kotletter med sting

Hemma hos Maria fick jag dessa lättlagade och oerhört möra kotletter, de fullkomligt smälter i munnen. En rätt som passar väldigt bra till fest, men räkna med mer kött per person än du kanske brukar göra - för det går åt! Kotletterna sköter sig själva i ugnen och får en lagom smakstyrka av den rikliga såsen. Vem Micke är? Ingen aning!Mickes kotletter
4 personer
1 kg benfria fläskkotletter i skivor
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
1 msk sambal oelek
1½ msk soya

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg skivorna lite omlott i långpanna. Blanda ihop såsen och häll den över. Låt stå i ugnen i 1,5 - 2 timmar. Servera med potatis, hasselbackspotatis eller ris och lämpliga grönsaker. Här passar varma grönsaker lika bra som en sallad.

7 kommentarer:

Barbro sa...

Vilket härligt foto!
Det här receptet lägger jag i provahögen.

Anne-Lie sa...

Så lustigt! Min kompis snackade precis om detta recept och hon är inte kompis med Micke;-))

Ann sa...

det måste jag testa, killarna är tokiga i kött och detta låter som något som jag också skulle kunna falla för!

Anni sa...

Nu har jag lagat detta två gånger själv och blir lika lycklig varje gång! Att något så enkelt kan vara så gott!

Anonym sa...

Hade en enkilos kotlett hemma och googlade på recept och hittade detta. Det blev fantastiskt gott. Inget extra salt eller peppar behövdes, köttet blev precis lagom salt av sambalen och sojasåsen. Kan intyga att det blev sjukt mört! Tack för ett kanonrecept!

Anni sa...

Tack Anonym för att du skrev dessa rader! Det är supertrevligt att få respons på ett recept och förstås extra kul att du gillade det! Ibland vet man inte vad man ska skriva för att få folk att förstå hur fantastiskt ett recept är!

hanna viklund sa...

denna rätt är helt gudomlig, lagade till den för ett gäng hungriga barn och det var lovord. mitt recept skiljer sig lite från detta men tanken är den samma o gott blir d. jag kör på 3 dl grädde, 5 dl cremefraiche, 1 dl soya, 2 tsk sambal o in 1,5 h i 175 grader. d blir en massa sås :D. så kör man dubbelsats kött behöver man bara köra enkel sats sås...