5 sep. 2011

Kantarellpaj med crunch

Vårt första gemensamma inlägg!

Anne-Lie har kamperat hos Anni under Tjejmilshelgen och då passade vi så klart på att laga mat tillsammans. Resultatet blev denna goda paj! (Ja, lite stela kroppar och någon blåsa under foten av motionerandet också, förstås ...)


Kantarellpaj med crunch
8 portioner
Botten:
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
200 g smör
1 dl keso
Fyllning:
3 hg kantareller
en klick smör
½ purjolök
1 squash
en till klick smör
3 dl riven lagrad ost
100 g ädelost
4 ägg
4 dl (laktosfri) mjölk
Pumpakärnor

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop degen, tryck ut den i en stor form och förgrädda i 15 minuter.
Fräs kantarellerna tills de vätskat sig och vätskan kokat in, tillsätt då en klick smör och fräs lite till.
Strimla purjolök och squash och fräs detta för sig i en klick smör så att vätskan kokar bort, annars blir pajen blöt
Vispa ihop ägg och mjölk.
Fördela kantareller, purjo, squash och ädelost i pajskalet, toppa med riven ost och äggblandningen.
Grädda i ugn 30 minuter till den stannat och fått fin färg. Under tiden rostas pumpakärnorna i torr stekpanna.
När pajen är klar strös pumpakärnorna över.

5 kommentarer:

Susjos sa...

Mums! Inte likt min paj..den här verkar smarrigare!

Anne-Lie sa...

Å vem fick städa ugnen efterpå;-)) Tack för en trevlig helg!

4U2 sa...

Mums, detta måste jag testa ngn gång!

Ulla PE sa...

Men kom inte och säg att det där räckte till 8 personer!!!

Anni sa...

Portioner och personer är inte alltid detsamma, Ulla ;-)