20 maj 2011

Bönsallad med crunch

På gårdagens tjejmiddag fick jag en väldigt god bönsallad som förrätt. 
Ulla hade återskapat en rätt som hon för första gången åt i Riga och mums, så gott det var!
Och så lättlagat! Det är de oväntade valnötterna som ger crunchet, många gillar ju inte bönor p g a konsistensen - då är detta ett suveränt recept!



Georgisk bönsallad
(nej, Riga ligger inte i Georgien, men salladen hette så!)

Blandade bönor av valfria slag (Ulla hade använt en färdig blandning på burk som även innehöll kikärtor och bulgur)
Hackade valnötter
Hackad persilja
Vitlök, salt och en god olja

Dekorera med körsbärstomater

Ja, jag tror att ni fattar hur man gör? Häll av spadet från bönburken och skölj bönorna. Blanda dem med valnötter, persilja och pressad vitlök efter smak. Salta och dressa med olja. Klart!

1 kommentar:

Barbro, Sofie och Karin sa...

Vi får nåt liknande i skolmatsalen. Det är jättegott!

Barbro