Jamies cheesecake i glas
På tv går just nu Jamie Olivers nya matserie i 40 (!!!) avsnitt. Han är ju ett rent mediageni! Dessutom ser det mesta otroligt gott ut.
Häromveckan gjorde han en lättlagad cheesecake i portionsglas som min mellangrabb föll pladask för.
- Den måste vi göra! sa han längtansfullt.
Och det gjorde vi.
Jamies cheesecake med finess
5 portioner
Botten:
Botten:
8 st ginger bisquits (finns bl a i English shop i Söderhallarna, annars kan man alltid ta vanliga digestive och lägga till lite mald ingefära)
50 g hasselnötter
50 g smör
rivet citronskal
Fyllning:
1 burk lemon curd
1 burk crème fraîche
1 tsk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
1 ask färska hallon
Till dekor:
gröna blad (citronmeliss eller mynta)
mörk choklad
Krossa kexen till smulor. Rosta nötterna i torr panna, skrubba av skalet i en handduk och hacka nötterna grovt. Låt smöret smälta på eftervärmen, tillsätt lite rivet citronskal, nötterna och de smulade kexen. Blanda om och fördela smulet i sex fem glas. Pressa ner det något, så att det blir en fastare botten.
Rör om crème fraîchen ordentligt med en sked, blanda i sockersorterna. Fördela sedan i lager; lemon curd, några hallon, crème fraîche, några hallon. Toppa gärna med ett piffigt grönt blad och riven choklad.
Låt dem gärna stå i kylen så att bottnarna stelnar något.
Här har lagren kommit i "fel" ordning och dekoren är inte på plats. |

Kommentarer
Låter jättegott.
Och ja, det var gott!
Blanda om och fördela smulet i sex glas.
Och jag tycker att kocken ska få ett glas för att provsmaka.
=)
Slurp!!
Tack för fina mattips!
kram
/ nettan