6 mars 2011

Rostade rotfrukter med fetaost

När jag är hungrig eller sugen och snabbt behöver något gott och nyttigt rostar jag rotfrukter i ugnen. Passar faktiskt perfekt när övriga familjen mumsar pizza;-)) 
Har jag fetaost hemma lyxar jag till det men annars räcker det gott med grovsalt och rosmarin för att jag ska vara nöjd! Extra festligt blir det när jag fått mina ekologiska grönsaker. Tycker att dessa oftast har en bättre smak än vanliga. 


Rostade rotfrukter med fetaost
Sätt ugnen på 225 grader.
Välj rotfrukter efter vad du har hemma, avväg mängd rotfrukter utifrån antal som ska äta.
Här valde jag rödbeta (som faktiskt var gul), palsternacka, morot och potatis. 
Det fungerar helt klart med att ha skalet kvar på potatisen men tvätta då dem noga så att all jord försvinner. 
Dela allt i mindre bitar.
Lägg allt i en form tillsammans med lite olja. Sätt in dem i ugnen tills de är mjuka - rör om då och då.
Efter ca 10 minuter brukar jag krydda på med grovsalt och rosmarin samt smulad fetaost.
Rätten kan göras vegetarisk eller som tillbehör till kött, kyckling eller lax.

4 kommentarer:

Anni sa...

mmm det var ett tag sedan vi hade ugnsrostade rotfrukter här, det som är så gott! Dags att åtgärda!

Rosmarin är en favoritkrydda!

Cari sa...

Men inte för mycket rosmarin.

Anni sa...

Du kan välja en annan örtkrydda, Cari, en som du gillar. Timjan är alltid gott!

Erika Skogly sa...

Här fanns det spännande grejer. Måste bara prova chokladtapenade nån gång.

http://smaskelismaskens.blogspot.com/