24 jan. 2011

Våga vägra cupcakes, baka hederliga nötmuffins!

Vad gör man när snart-tioåringen är inne på sin sjunde dag med feber? Gosar såklart. Läser bok. Väljer filmer.

Och tar hand om den där påsen med malda hasselnötter som legat i skafferilådan lite väl länge. En utmärkt produkt från Lidl som jag tydligen köpt på mig lite då och då eftersom den är så bra att ha hemma...

Men kan någon förklara vad som är så speciellt med cupcakes? Jag har inte riktigt förstått det, gillar vanliga muffins utan kladdig topping. I mina ögon känns cupcakes mer som en amerikaniserad variant enligt principen mera mera mest. Eller kom toppingen till för att dölja en ful ovansida?

Mina nötmuffins gav i alla fall mersmak!



Alldeles vanliga nötmuffins
12st
2 ägg
2 dl socker
100 g malda hasselnötter
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt, blanda i nötter, mjöl och bakpulver.
Rör i mjölken och fördela smeten i 12 stora muffinsformar, gärna i en muffinsplåt så håller de formen så mycket bättre!

Grädda i ugnens mitt i 15 minuter.

Och det är klart att det passar utmärkt med topping på, också!

4 kommentarer:

Ulla P E sa...

Men vilken fin bild! Skulle platsa i vilken kakbok som helst!

Cari sa...

Påminner mig om att det finns en affär som säljer cupcakes vid St Eriksplan.
Kan ju testa om inte annat. Är det lite lagom ovanpå kan det nog vara gott. Och snyggt.

tankar från mitt fönster sa...

Håller med dig. Jag gjorde någon sorts muffins med glasyr, det föll inte i smaken, så nu gör jag goda muffins istället.

Cari sa...

Köpote mini-cupcakes idag. Underbart små och söta och goda!
Men jag bakar egna muffins också, men då blir det oftas med hallon eller blåbär.