6 dec. 2010

Kyckling med parma

Femtonåringen fick i läxa att laga en måltid, prata tyska under tiden och filma allting för redovisning i skolan. Han valde direkt att göra den kycklingrätt som Jamie Oliver lärde ut mitt på en stor cricket/fotbollsarena i Rotherham i England i sin tv-serie "Ministry of Food". Dels har sonen gjort den förr, dels är den väldigt god och dessutom var det fantastiskt att se reaktionen bland de stora starka män som lärde sig receptet i programmet.

Jamies kyckling med parma
per person
1 kycklingfilé
några skivor lufttorkad skinka (italiensk/spansk/tysk spelar ingen roll)
timjan (gärna färsk) och peppar
riven ost, helst parmesan

Lägg kycklingfilén mellan två lager plastfolie och banka ut den med hjälp av en kastrull eller brödkavel så att den blir större och jämntjock. (Det här gillade de engelska männen - och min tonåring!)

Krydda med peppar och timjan, var försiktig med salt eftersom skinkan är väldigt salt. Riv över ost och täck med skinkskivor. Se till att all ost är täckt, den kommer att fungera som lim vid stekningen.

Värm olja och smör i en stekpanna och stek kycklingen på mellanvärme, skinksidan först. Är kycklingen ordentligt utbankad räcker det med tre minuter per sida, men snitta och kontrollera att den är genomstekt. (Småbitarna på min bild är innerfiléerna som steks separat till Lilleman)

Servera med de tillbehör du vill; ris, risotto, potatis, grönsaker etc.

3 kommentarer:

sasfoto sa...

Tack för tipset. Finns all anledning att testa!

Anne-Lie sa...

Så himla gott det ser ut! Såg programmen men hade glömt receptet!

Ulla sa...

synd att vi inte får se språkvideon här :)

Sehr Schade!