Två bra drinktilltugg, till nyår eller andra festligheter - min femtonårings absoluta favoriter:
Chèvrefyllda krustader
Börja med att rosta pinjenötter i torr stekpanna. Var uppmärksam - för de bränns lätt (är man något snålare tar man solrosfrön eller pumpakärnor istället).
I färdiga små krustadformar läggs bitar av chèvre. Detta går att förbereda eftersom osten är torr, annars är krustader så känsliga för fukt och måste fixas med i sista stund.
In i 200 graders ugn i 5-7 minuter, sedan skedas försiktigt en halv tesked honung i varje. Dekorera med några pinjenötter.
Halloumi med tomat
Halvera cocktailtomater och stick en liten tandpetare eller liknade i varje halva (ett utmärkt jobb för barn, speciellt om man som jag har sjörövarsvärd i stället för tandpetare). Bäst att göra i god tid innan gästerna anländer, för det är ett pilljobb.
Skär halloumiosten i tre skivor på största ledden, så att det blir tre stora plattor. Stek dessa i torr panna, de vätskar sig lite till att börja med, men får sedan en fin stekyta. Skär osten i tärningar och stick en tomat ovanpå varje. Godast alldeles nygjorda och lite ljumma!
Tack för i år allesammans!
Tack för i år allesammans!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar