Julens i särklass godaste choklad kan banne mig njutas året runt. Lätt att göra och försvinnande ljuvligt gott!
En Ferrero Rocher-kopia!
Min hemgjorda Ferrero Rocher
150 g hasselnötter
100 g hasselnötswafers (finns t ex på Lidl)
200 g Nutella
250 g mörk choklad
Rosta hasselnötterna i 180 graders ugn i 8-10 minuter, lägg dem sedan i en kökshandduk och skrubba bort så mycket som möjligt av det bruna skalet. Hacka nötterna.
Krossa kexen och blanda med nötter och Nutella. Ställ kallt tills smeten är fast nog att rulla till kulor.
Ta en tesked smet i taget och forma totalt ett 40-tal kulor. Ställ dem kallt igen.
Smält chokladen (jag gör det i mikron) och doppa bollarna.
Förvara kallt!
6 kommentarer:
Det ser gott ut och lätt att göra hoppas jag. Ska skaffa ingredienserna o göra till nyår!
kram
Det får bli nästa jul,,efter jag levt på soppa i ett år
Det här var ett kanonrecept =)
Jag gjorde en dubbelsats på en gång, eftersom "originalet" är en favorit. Det var hur enkelt som helst och slutresultatet blev mycket uppskattat.
Alla som smakat har bara haft positiva omdömmen och detta recept kommer att användas många gånger hemma hos oss=)
Kram Nina
Jag har sparat de o ska testa
Hej!
Tror du att det går att spritsa ut krämen med en stor tyll?
Hej Emma! Jag tror att det är svårt att spritsa för smeten är full av klumpar. Kexen ska ju fortfarande vara krispiga och krossar man dem för mycket blir det bara gegga.
Skicka en kommentar