2 nov. 2010

Nigellas chokladmousse - äggfri!

Det är inte alltid man kan lita på recepten. Det här ska gå fort som sjutton att göra, så att man har tid till andra förberedelser innan gästerna kommer. Riktigt så var det inte, men så skulle jag ju inte ha gäster heller!

Resultatet är en mycket god och mäktig mousse som även passar äggallergiker, marshmallowsen ersätter både ägg och socker!


Nigellas chokladmousse
8 små, men mäktiga portioner
150 g marshmallows
250 g mörk choklad
50 g smör
4 msk vatten
smältes på svag värme (marshmallowsen kommer att smälta sist, men det är helt ok)

Låt svalna (och det var här det gick åt pipsvängen - Nigella häller chokladsmeten direkt i grädden - men då smälter ju den och all volym försvinner!)

3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
vispas

Blanda chokladsmeten i grädden.
Häll upp i glas och dekorera t ex med riven vit choklad.
Kyl.

4 kommentarer:

Barbro sa...

Vet exakt vem som skulle bli glad om han såg det här receptet... undrar om jag ska berätta??

Ann sa...

Tyckte inte det var längesen jag var inne men vilka härliga recept ni presenterat som jag missat!
Läste upp detta för sönerna; "låter jättegott, kan vi inte göra det"
Enda problemet-som jag iofs borde bry mig om men ändå inte gör ÄN-är väl att kalorihalten är jättehög...Ska äta kyckling i dag men grillad i ugnen, önskar att jag sett kycklingreceptet här innan!

Anonym sa...

att tänka på om man får äggallergiker på besök -
marshmallows är oftast gjorda på socker och äggvita, så se upp.

Anni sa...

Hemgjorda marshmallows och Fluff (kräm i burk) innehåller ofta ägg, men köpevarianten gör det sällan. För säkerhets skull: kolla ingrediensförteckningen!