30 okt. 2010

Mer kyckling när vi ändå är på G

Kyckling är bra mat och går hem här hos oss.  Denna rätt har jag fått via Middagsmaten och den passade som handen i handsken;-)) Passar mycket bra både till vardag och fest! Vad jag gillar med rätten förutom smaken är färgerna som morötter och ris bidrar med. Så här i höstrusket vill jag ha färg som piggar upp mig! 


Tänk vilken lyx det är med en kasse ingredienser och recept för en hel vecka! Så har jag haft det varannan måndag nu under ett tag. Men nu känner jag att jag fått lite ny inspiration och tänker lägga de extra pengarna på något annan spännande.

Kycklinggryta med madeirasmak och gult ris
4 portioner
3-4 st (beror lite på storlek) Kycklingfilé 
1 hackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
½ röd chili
1 msk rapsolja
1 dl vatten
3 msk Maderia-/röd-/matlagningsvin 
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
2 msk soja
2 st lagerblad
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 burk champinjoner
1 burk crème fraiche
Tillbehör:
Ris el bulgur, 2 dl gröna ärtor
1-2 tsk gurkmeja
5-6 rårivna morötter

Gör så här:
1. Blanda gurkmeja med kokvattnet till riset och koka det eller bulgur enligt anvisning på förpackningen. OBS! Bulgur har oftast kortare koktid.
2. Strimla kycklingfiléerna. Skala och hacka lök. Dela, kärna ur och finhacka chilin
3. Fräs kycklingen med lök, vitlök, och chili i olja i en stekpanna eller wok. Tillsätt vatten , vin, senap, honung, soja, lagerblad, salt och peppar samt champinjoner. Låt koka i 10 minuter på svag värme. Tillsätt créme fraiche och låt koka ytterligare 5 min.
4. Blanda i ärter i de gryn du har valt att koka.
5. Servera kycklinggrytan med grönsaksris/bulgur och morötter.


3 kommentarer:

Anni sa...

Har konstaterat att kycklingen räcker mycket längre om den skärs i bitar eller strimlas - mina hugriga vargar äter gärna en hel filé var annars (och filéer kan ju vara otroligt olika stora).

Det här låter gott, Anne-Lie!

Anonym sa...

Ja men kyckling är ju så gott,,älskar det verkligen.
Ska testas
Mia

Maria sa...

Det verkar jättegott :)