15 okt. 2010

Med smak av saffran och apelsin

Trots smaksättningen var det ingen julkänsla över fisken, bara friskt och fräscht!
Den udda bildvinkeln beror helt på att dottern ville att jag skulle visa den fantastiska mönsterkrock som just nu pågår på vårt matbord!


Apelsinfisk
6 stora portioner
500 g räkor
1 kilo fiskfilé
1½ purjolök
1 buljongtärning
1 dl vitt vin
skal och saft av en apelsin
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche saffran & tomat
färsk timjan

Skala räkorna.
Strimla purjolöken och låt den svettas i en klick smör. 
Skär fisken i stora bitar.
Riv skalet och pressa saften ur apelsinen.
Häll vin, crème fraiche och saft på purjolöken, krydda med buljongtärningen och vitlöken.
Låt det koka upp och tillsätt fisken. Låt puttra på svag värme i 5 minuter.
Lägg i räkor och krydda med timjan och apelsinskal.
Servera med ris.

5 kommentarer:

Synnøve. sa...

Åh så gott....
Nu fick lust på fisk idag till middag. Måste bara komma på vad jag kan ta i stället för creme fraiche eftersom maken inte kan äta nått med mjölk i....

Kram Synnöve.

Anne-Lie sa...

Bra att du bjuder på fiskrecept Anni - det kan jag inte få för mycket utav. Snöar lätt in på samma!

Idag har vi faktiskt ätit stekta torskfileer med potatismos, lingon, rårivna morötter och en masserad broccolisallad! Storgrabben önskade mat som han inte lagar hemma hos sig i Halmstad;-))

Anne-Lie sa...

Synnöve - det finns många bra laktosfria alternativ att byta ut med! Men då får du smaksätta lite själv.

Cari sa...

Men när i matlagandet ska jag tillsätta creme fraichen? Strax före fisken eller?

Anni sa...

Vilken tur att vi har dig som korrekturläsare, Cari! Ändå läser och läser jag igenom flera gånger innan jag publicerar...
Fixar genast till receptet.