5 okt. 2010

Kanelbullens dag och barndomsminnen

Att baka kanelbullar hann jag inte med igår, det blir en laddning idag istället. När jag för en gångs skull läser på mjölpåsen ser jag att de ändrat receptet! Jag brukar alltid smälta smöret och värma mjölken i samma kastrull, men i det ändrade receptet smälter man inte smöret alls. Dessutom har smöret till fyllningen utökats från 100 g till 150 g. Intressant. Hur gör du?

En kaka som min mamma brukade baka, men som jag aldrig hade bakat till min familj gjorde stor succé när de väl fick smaka. Att jag kom på den berodde helt på att dottern ville ha kardemumma-bullar istället för kanelditon när jag senast bakade, men Lilleman gillar inte kardemumma alls. Alltså; kanelbullar och karde-mummakaka! Tänk så snabbt den går att göra - och så god den är! En stor fördel är också att den kan ätas ljummen, ifall att man får oväntat besök.

Hastkaka
4 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
1 msk mald kardemumma
75 g smör
2 dl mjölk
Garnera med
2 msk pärlsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser utom pärlsockret till en smet och klicka ut den i en smord och bröad form. Strö över pärlsockret. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

1 kommentar:

Barbro sa...

Det är en favorit hemma hos oss! Jag har börjat att tillsätta ett ägg också så håller den ihop lite bättre...

Hann inga kanelbullar igår men idag ska jag göra andra favoritbullar..