Nog är det konstigt. Jag som aldrig äter Janssons tycker att den här pajen är hur god som helst! Den är ett måste på kräftskivorna i Majas lusthus. Ett år var Ulla lite wild and crazy och gjorde kantarellmackor istället - det var inte populärt! Traditioner tummar man inte på ostraffat!
Och enligt samma tradition bidrar jag alltid med efterrätten, i år blev det blåbärspaj.
Ullas ansjovispaj
Pajdeg:
ett bra grundrecept är med 125 g smör, 3 dl mjöl och någon msk vatten,
men har du ett favoritrecept, så använd det!
men har du ett favoritrecept, så använd det!
Fyllning:
strimlad purjolök eller hackad gul lök fräses i smör
läggs i pajskalet
en burk ansjovis, klippta bitar läggs ovan på
Äggstanning:
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl riven lagrad smakstark ost
blandas och hälles över
Grädda i 200 graders ugn tills pajen stelnat och har fått fin färg, ca 40 min.
Och jag tar mig gärna en Koskenkorva Salmiakki till kräftorna - rackarns så god den är!
Och jag tar mig gärna en Koskenkorva Salmiakki till kräftorna - rackarns så god den är!
5 kommentarer:
Such a beautiful feast! Your dining room is a lovely place to spend time with family and friends. Thank you for stopping by my post and for sharing your design. Cherry Kay
Ahh, en paj i min smak!
Är det en burk filead ansjovis? Men den är det ju inte så mycket i... Jag använder alltid hel.
Barbro, jag tror att Ulla tar burken med färdigfiléade, men det är nog mycket för min skull - så att det inte blir för starkt. Den blir trivsamt mild och god i min mun ;-)
Gillar du smaken tycker jag att du lägger i den mängd du vill ha!
OK, ska göra den till helgen!
Höga förväntningar...
Den pajen måste jag testa! verkar så enkel att göra, tack för tipset!
Skicka en kommentar