Chokladtapenad, lite lyx med oväntad smakbrytning
Däremot är jag väldigt förtjust i choklad.
Så vad gör jag då?
Jo;
Från den läckre danske chokladexperten Claus Meyer Nielsen har jag fått detta superba recept på choklad-tapenad! (Nej, det smakar INTE sött - bara gott!)
Jo;
Från den läckre danske chokladexperten Claus Meyer Nielsen har jag fått detta superba recept på choklad-tapenad! (Nej, det smakar INTE sött - bara gott!)
Men först måste ni prova att säga det med mycket dansk inlevelse:
CHOKOLÄÄÄDETAPENÄÄÄDE
helt underbart tycker jag!
35 g mörk choklad (jag tar 70%-ig)
150 g urkärnade svarta oliver
1 vitlöksklyfta
3 msk kapris
5 msk god olivolja (där brukar jag minska lite på mängden...:-))
½ tsk rivet citronskal
Kör allt i mixer!
Sedan kan man då (men så långt har jag inte kommit hittills) lägga en klick tapenad på en rostad brödskiva och därpå en tunn skiva chèvre. Grilla en kort tid i ugnen...
(Köpetapenaden på fotot är inte alls lika god!)
(Köpetapenaden på fotot är inte alls lika god!)

Kommentarer
Mia
Menar du att du äter upp tapanaden innan den kommit till brödet?
Och så är det ju som alltid med choklad i maten, det är en krydda - förvandlar inte maten till godis
(om man nu inte pratar om efterrätter, men det är ju en helt annan sak)
Tycker absolut att ni ska våga prova!
Kan det bli ett smakprov (på tjejhelgen i Sörmland)?
Anledningen till att jag vågade prova den var en tjejmiddag med chokladtema där vi hade choklad i alla rätter. Jag stod för drink med tilltugg och för huvudrätten, så då gjorde jag denna (som huvudrätt bjöd jag på oxfilé med en gudomlig chokladsås).