Fisksoppa
Att koka soppa på en spik låter ju spännande men inte så himla gott ärligt talat.
Är barnsligt förtjust i soppa. På mer än ett plan faktiskt, kan rada upp flera orsaker:
- oftast mycket gott
- lite disk allt i en gryta
- all näring sparas i buljongen - inget hälls av
- oftast prisvärt
- värmer när det är lite kallt
Fisksoppa
4-6 portioner
4 msk olivolja
1 strimlad purjolök eller gul lök
1 hackad fänkål
1 stor potatis i tärningar
2 pressade vitlöksklyftor
1 litet paket saffran
1 ½ liter fiskbuljong eller vatten med 3 fiskbuljongtärningar
400 g krossade tomater
2 dl vitt vin
0,5 tsk timjan
600 g fisk i bitar blandat av lax. plattfisk, torsk - eller koljafilé
400 g färska eller frysa musslor (skippades hos mig)
200 g räkor (jag tog kräftstjärtar för det var det som fanns hemma)
salt och peppar
Fräs lök, fänkål, potatis, saffran och vitlök i oljan. Tillsätt vatten, tomat, buljong, vin och kryddor. Koka under lock i 30 minuter. Lägg i fisk och musslor och koka någon minut. Tillsätt räkorna precis innan serveringen!
Skulle kunna tänka mig en klick aioli i men det hade vi inte denna gången, däremot lite nybakt bröd;-))
Smaklig måltid!
Kommentarer