15 sep. 2010

En klassiker från 70-talet

Vår äldsta grabb är allergiker och har reagerat på nötter, därför har vi  varit försiktiga när det gäller nötter och jordnötter här hemma. Men när han inte är hemma brukar vi andra passa på att njuta av en av våra favoriträtter nämligen Flygande Jacob

Nu har han ju flyttat till Halmstad så numera har vi inga begränsningar, mer än att jag tycker den är väl kaloririk. I fredags var maken iväg på roligheter med sitt jobb och jag och grabbarna var alltså ensamma hemma. På begäran från grabbarna fixade jag till denna härliga klassiker till fredagsmyset!

Flygande Jacob
Koka 4 portioner ris och lägg det i en form.
Bena ur en grillad kyckling och dela allt i mindre bitar som lägges ut över riset.
Knaperstek ett paket bacon, låt rinna av på hushållspapper - lägg ovanpå kycklingen.
1-2 skivade bananer lägges ovanpå baconet.
Vispa 3 dl grädde, blanda därefter i 1-2 dl chilisås och rör runt. Jag tog även en tsk sambal olec för att få lite extra styrka. Bred blandningen ovanpå allt och toppa allt med att strö över jordnötter. Gratinera i 200 grader tills den får fin färg. 
Serveras med en härlig grönsallad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men gott är det ju,,en annan klassiker var ju det där med kassler och ananas,var väl också chilisås och grädde har jag för mig
MiaE

Anni sa...

Oj, så mycket chilisås du har i, jag brukar nog ta mindre än en dl, tror jag. Och så har jag aldrig bacon i, men det beror ju mest på att jag inte gillar alltför salt mat.

Vet att någon brukar krydda med italiensk salladskrydda också... blä.

Så finns varianten med fläskfilé och curry... mmm...