12 aug. 2010

Svämmar squashplantorna över?

Ett recept med en historia. Det kommer från Alex som odlade och sålde grönsaker i sin gårdsbutik i Alva, söder om Hemse på Gotland. Vi var stamkunder där, eftersom allt var så fräscht och han var så trevlig. Har ni "Annas Mat" av Anna Bergenström, hittar ni ett recept på squashsoppa som hon tillägnat honom (sid 100 i min gamla upplaga med röd rygg). Tyvärr finns inte Alex och hans gårdsbutik kvar längre.


Alex squashpaj
2½ dl vetemjöl,
100 g smör och
100 g Keso blandas till deg
förgräddas i 175 grader i 20 minuter

förväll under tiden 500 g skivad squash

2 dl crème fraiche, 2 dl riven ost och 2 ägg blandas ihop

lägg squashskivorna i det förgräddade degskalet
häll på äggstanningen
grädda i ca 35 minuter (fortfarande i 175 graders ugn)

1 kommentar:

Anne-Lie sa...

Spännande med keso i pajdegen! Det har jag inte sett tidigare, men det ökar ju proteininehållet även om det inte har minskat så mycket på fettet;-))