Ett recept med en historia. Det kommer från Alex som odlade och sålde grönsaker i sin gårdsbutik i Alva, söder om Hemse på Gotland. Vi var stamkunder där, eftersom allt var så fräscht och han var så trevlig. Har ni "Annas Mat" av Anna Bergenström, hittar ni ett recept på squashsoppa som hon tillägnat honom (sid 100 i min gamla upplaga med röd rygg). Tyvärr finns inte Alex och hans gårdsbutik kvar längre.
2½ dl vetemjöl,
100 g smör och
100 g Keso blandas till deg
100 g Keso blandas till deg
förgräddas i 175 grader i 20 minuter
förväll under tiden 500 g skivad squash
2 dl crème fraiche, 2 dl riven ost och 2 ägg blandas ihop
lägg squashskivorna i det förgräddade degskalet
häll på äggstanningen
grädda i ca 35 minuter (fortfarande i 175 graders ugn)
1 kommentar:
Spännande med keso i pajdegen! Det har jag inte sett tidigare, men det ökar ju proteininehållet även om det inte har minskat så mycket på fettet;-))
Skicka en kommentar