8 aug. 2010

Enchiladas

Redan augusti och imorgon börjar jobbet igen! Här lagas mat helt klart men har varit dålig på att lägga in nya recept. Sommartid är även "resttid" här hos oss. Jag lagar till mat men vet aldrig hur många som är hemma och äter. Ibland visar det sig att det bara blir maken och jag, ibland hela familjen plus en och annan kompis - då  gäller det att trolla med knäna ;-)) Stekt färskpotatis är mer en regel än undantag.

Middagen idag är lite av en familjefavorit. Sambal oleken ger en härlig hetta och gillar ni styrka så snåla inte med den! Idag har jag fixat kycklingfärs men nötfärs går lika bra.









Enchiladas
350 g kyckling eller nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 burk krossade tomater (400 g)
1 tsk salt
1 tsk sambal olek
1 burk majs (350 g)
6 stora vetetrotillias
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 250 grader. 
Skala och hacka lök och vitlök
Stek färs, lägg i lök och vitlök. Rör i toatkross, salt och sambal olek. Låt koka ihop. Tillsätt sen majsen.
Fördela över bröden. Vik i hop till små paket som du lägger på bakplåtspapper med skarven nedåt som du lägger i  en ugnsfast form och strö över osten. 
Gratinera ca 5 minuter. 
Servera med sallad, salsa och en klick matlagningsyoghurt

Kan väl säga att nötfärsen är godare än vad kycklingfärsen var, kycklingfärsen var lite blek och smaklös enligt oss;-))




2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser gott ut
MiaE

Camilla (Rantis) sa...

mmmm.. smarrigt värre!!!