20 juli 2010

Spenattårta

Som jag väntat på detta recept! Vid ett Zonta möte tidigare i vår fixade klubbmästaren och jag maten till alla zontor. Jag fixade min favoritkaka till efterrätt,  ni hittar receptet här, och Lena fixade spenattårta. Till detta serverade vi lax och kallskuret, sallad och bröd. Behöver jag säga det att kvällens måltid blev en succé? Att laga mat till 30 personer är ju inget som jag brukar göra dagligen men riktigt kul var det. Nu är jag klubbmästare och skulle jag få lust att fixa mat igen så har Lena lovat att hjälpa till. 

Det bästa tycker jag är avsaknaden av pajdeg, så mycket godare att få lite nybakt bröd till istället. Skulle tro att detta går som rena rama GI-maten
Spenattårta
8-9 hg tinad spenat
ca 1 dl lättmajonnäs
1 dl finhackad dill
4 ägg
1 dl mjölk jag tog laktosfri
salt, peppar, muskot
Blanda ihop allt
Lägg i en ugnsfast form 
grädda i 175 grader ca 30 min tills stanningen stannat!

Till detta serverade jag kallskuret och lax samt en sallad.
Kan väl säga det att grabbarna var inte översig förtjusta men vem bryr sig? Inte jag ivf för de kan äta sig mätta på yoghurt och macka om en stund;-))




2 kommentarer:

Viktkamp sa...

Det där vill jag absolut testa :) tack för tipset!!

Anonym sa...

Vilka fantastiskt härliga recept!!!
Jag har provat kanelbullen i headern och den var ljuuuuuvlig...