Ja, det där med att komma ihåg att fotografera sina maträtter innan man sätter tänderna i dem - det är då inte alltid det lättaste!
Nu blir det test i visualisering här.
Tänk er en vacker tallrik med en spegel av ljusbrun sås, en lagom portion krispig fräsch blandad sallad och - om ni så önskar - en hög med ångande hett nykokt ris.
Här ligger också ett frasigt smördegspaket, när kniven sätts i paketet avslöjas dess smakrika och färgstarka fyllning...
Smördegsinbakad kyckling med soltorkade tomater och fetaost
8 paket
1 kilo kycklingfiléer
smör
200 g marinerade soltorkade tomater
200 g fetaost
färska örter
1 ägg
smördeg, en platta per paket
Strimla kycklingbröst och fräs dem i smör och lite av tomaternas smakrika olja i stekpanna. Låt svalna.
Tina smördegsplattor om du använder djupfrysta och kavla ut dem lätt.
Skär fetaosten i bitar och tomaterna i strimlor. Blanda dem med färska hackade örter i en skål.
På varje smördegsplatta läggs en liten hög med feta-tomat-örtblandning och sedan lite kyckling. Kanterna penslas med uppvispat ägg och det hela viks ihop till ett tätt paket. Lägg paketet på en plåt och pensla med mera ägg.
Grädda i 20 minuter i 200 graders ugn.
Under tiden görs såsen (och kokas riset):
Smör
1/2 gul lök
1 msk mjöl
1 dl färska örter
1 1/2 dl vitt vin
2 dl grädde
2 dl vatten
1 buljongtärning
2 msk soya
2 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
Finhacka och fräs löken i en klick smör.
Pudra över mjöl.
Tillsätt vätskorna, buljongtärning, soya, senap, färskpressad vitlök och finhackade örter. Låt puttra några minuter.
2 kommentarer:
Det låter jättegott. Som alla era recept.
Kan man förbereda smördegspaketen och såsen och grädda klart dem samtidigt som man kokar riset?
Visst Cari; det är ju precis det jag menar med meningen "Under tiden görs såsen (och kokas riset):"
Klart att du kan göra såsen ännu tidigare om du så vill, liksom förbereda paketen ännu tidigare men smördeg kan bli lite saggig om den får stå för länge.
Skicka en kommentar