26 juli 2010

Ooops, I did it again!

Ja, det där med att komma ihåg att fotografera sina maträtter innan man sätter tänderna i dem - det är då inte alltid det lättaste!

Nu blir det test i visualisering här.

Tänk er en vacker tallrik med en spegel av ljusbrun sås, en lagom portion krispig fräsch blandad sallad och - om ni så önskar - en hög med ångande hett nykokt ris.
Här ligger också ett frasigt smördegspaket, när kniven sätts i paketet avslöjas dess smakrika och färgstarka fyllning...

Smördegsinbakad kyckling med soltorkade tomater och fetaost
8 paket

1 kilo kycklingfiléer
smör
200 g marinerade soltorkade tomater
200 g fetaost
färska örter
1 ägg
smördeg, en platta per paket


Strimla kycklingbröst och fräs dem i smör och lite av tomaternas smakrika olja i stekpanna. Låt svalna.
Tina smördegsplattor om du använder djupfrysta och kavla ut dem lätt.
Skär fetaosten i bitar och tomaterna i strimlor. Blanda dem med färska hackade örter i en skål.
På varje smördegsplatta läggs en liten hög med feta-tomat-örtblandning och sedan lite kyckling. Kanterna penslas med uppvispat ägg och det hela viks ihop till ett tätt paket. Lägg paketet på en plåt och pensla med mera ägg.
Grädda i 20 minuter i 200 graders ugn.

Under tiden görs såsen (och kokas riset):
Smör
1/2 gul lök
1 msk mjöl
1 dl färska örter
1 1/2 dl vitt vin
2 dl grädde
2 dl vatten
1 buljongtärning
2 msk soya
2 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
Finhacka och fräs löken i en klick smör.
Pudra över mjöl.
Tillsätt vätskorna, buljongtärning, soya, senap, färskpressad vitlök och finhackade örter. Låt puttra några minuter.

2 kommentarer:

Cari sa...

Det låter jättegott. Som alla era recept.
Kan man förbereda smördegspaketen och såsen och grädda klart dem samtidigt som man kokar riset?

Anni sa...

Visst Cari; det är ju precis det jag menar med meningen "Under tiden görs såsen (och kokas riset):"

Klart att du kan göra såsen ännu tidigare om du så vill, liksom förbereda paketen ännu tidigare men smördeg kan bli lite saggig om den får stå för länge.