Har du en favoritglass?
Jag trodde att Maple Walnut var den godaste glassen som fanns.
Har provat någon Ben & Jerry med kaksmulor och inte gillat. Ja, ni läste rätt: inte gillat!
Häagen-Dazs (hur kommer man på ett sådant namn?) minns jag när den kom till Sverige och ansågs väldigt exklusiv. Pojkvännen och jag kostade på oss en dyr burk för att prova. Det här var på stenåldern när mikrovågsugnen också var ganska ny. Och jag inte så van. Men jag hade läst att man kunde mjukgöra hårdfrusen glass om man körde den i mikron. Så det gjorde jag.
Det blev en dyr sås.
Nu hittar jag en intressant artikel i Aftonbladet om Stockholms godaste glassar. Man har betygsatt smak och miljö och redovisar priser. Jag känner mig som en analfabet och undrar om jag ska beta av stans glasställen nästa vecka när jag har familjefritt?
Men till saken. Godaste glassen.
Jag fann den i San Remo, i Italien i söndags.
Du ser den på översta bilden - ja, den smälte rasande fort i värmen!
Och smaken?
Som den där guldpappersinslagna chokladpralinen till höger.
Gudomlig.
Så gudomlig att vi fick åka dit igen nästa dag och köpa mer.
eller ett favoritglasställe
eller ett bra glassminne?
Berätta!

Kommentarer
Favoritställe Båstads glassbaroch bästa glassminne var när jag och dottern hade mysstund på Max och jag fick en jättegod lakritsglass.
Fast just nu skulle jag vilja ha glassen på huden istället för i munnen,,
MiaE
Första gången jag fick en storstrut var jag 6 år och en vecka från att bli storasyster. Fick nog allt jag pekade på då.... Sir var glassen. Gigantisk.
Flyttade hemifrån 13 år senare tillbaka till Sverige - mjukglasslandet. Jordgubbsglass med mintströssel.
Mmm. Förstod att det skulle bli bra i Sverige...
Glasskulor på fjällgatan på söder är oxå ett kärt minne.
Jodå. Några glassar har allt slunkit ner.
En man som var pappaledig passade på att starta upp en glassbar samtidigt.Typ lösviktsglass.
Frozen yuoghurtglass i många olika smaker.
Ta din glasskål, gå runt och spruta i de smaker du vill ha. Välj din topping/toppingar fanns väl 30 olika...
Väg i kassan och betala per gram.
Favoriterna var många men mangosorbén var ev dessa.
Kul idé som kanske skulle funka även i Sverige.
Yngsta dottern åt citronsorbet första gången på Sardinen och det talar hon fortfarnde om.
Iförrgår kväll i Lima åt vi just denna glasskombo - lika god som alltid.
I Stockholm tycker jag att du kan testa Stockholms glasshus, finns fortfarande på Birkagatan. Deras italienska choklad med mörk choklad och lite apelsin är god.
Och så är jag ett stort fan av Ben och Jerry.
Ben&Jerry, Cherry Garcia. Körsbärsglass med mörk choklad. Svår att få tag på, men värd att leta efter!//Pernilla
www.smaskens.nu/2009/06/smak-av-sommar-citronglass-ripplad-med.html
har jag gjort. Sanslöst gott. Mycket mer glass finns på denna fantastiska blogg.//Janicke
Men gott var det!