Suverän botten till midsommartårtan
Undrar hur många jordgubbstårtor det äts den här helgen?
På sommaren gör jag gärna frukt- och bärtårta med färska bär.
Lyx på hög nivå!
På vintern går det bra att använda klyftade persikor från burk, vindruvor och bananer.
Men alltid samma läckra botten!
Frukttårtebotten
125 g mandelmassa
2½ dl mjöl
100 g smör
1 ägg
Riv mandelmassan, blanda med mjölet, sedan smöret och sist ägget – gärna i food processor.
Tryck ut degen i en form, helst med löstagbar botten.
Tryck ut degen i en form, helst med löstagbar botten.
175 graders ugn i 15 minuter. Låt svalna.
Fyll skalet med vaniljkräm, frukt & bär!
Glad midsommar allesammans!

Kommentarer
Denna midsomamr lagar nån annan tårtan, vi är bjudna på knytkalas och ska fixa en Sallad nicoise för 15 personer.
Glad midsommar!
Jag hoppas att den är god.
Trevlig midsommar.