9 juni 2010

Lite piff och vips blev det en festrätt!

En lättlagad rätt som passar utmärkt på studentbuffén, lite roligare än att bara lägga upp färdigskivad rostbiff som den är! Och självklart kan den göras i mindre proportioner till en helt vanlig god middag.


Rostbiff med pesto
30 portioner

3 kg grillad rostbiff i skivor
2 dl pinjenötter
4 dl pesto hemlagad eller från burk
4 dl hyvlad parmesanost
2 krukor basilika
Ruccolasallad

Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de får färg.
Fördela ruccolan på ett stort fat.
Sprid ut köttet lite ”slarvigt”.
Späd ev peston med lite olja om den är tjock. Ringla peston över köttet.
Strö över pinjenötter, ost och basilikablad.

Servera exempelvis på en buffé med potatis-, pasta- eller bönsallad.

2 kommentarer:

Synnøve. sa...

Så gott. Det ska jag göra nu när grabben kommer till helgen.
Tack för tipset.

Barbro sa...

3 kg.... oj oj oj...