Överraskningskaka med rabarber
Är lite dålig på att lägga in recept märker jag. Anni är flitig värre å själv känner jag det som om inget nytt lagas här hemma. Men fick lite rabarber över när jag gjorde en paj, kom då på att här kanske behövs lite mer recept på godsaker för om jag fattat det hela rätt så toppas recepten av fiskrecept! Mellansonen konstaterar att denna kaka är minst 10 gånger godare än min rabarberpaj som jag precis kom på att jag inte gett er receptet på - men ni får väl vara så snälla och vänta tills jag har en finfin bild;-))
2 ägg
1 ½ dl socker
vispas ihop.
1 ½ dl vetemjöl röres i. Häll i en smord och bröad form. Skär rabarbern i skivor eller stänger som lägges rikligt över smeten (skaka gärna rabarbern i potatismjöl först jag brukar lägga allt i en plastpåse). Strö lite kanel över. Strö rikligt med pärlsocker över och avsluta med att hyvla smör som lägges på toppen över kakan.
Gräddas i 175 grader ca 35 minuter och servera den sen ljummen med gräddglass;-))Kakan är god även med röda vinbär!
Kommentarer
Kramen.
Kram
/kajsastina
Själva smeten är ju inte så stor.