Den smakar barndomsminnen, sa dottern...
En lättgjord favorit som jag emellanåt glömmer bort är denna, som bör göras dagen innan den ska ätas:
1 färdig tårtbotten
Fyllning:
100g smör
1 dl socker
1 äggula
ca 1 dl starkt kaffe
Glasyr:
2 dl vispgrädde
1,25 dl socker
1 msk ljus sirap
1 msk smör
1 tsk vaniljsocker
Börja med glasyren. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull och låt det sjuda tills det blir tjockt och simmigt - det tar en stund!
Rör samman fyllningen och bred ut den på två av bottnarna. Lägg ihop kakan.
När glasyren tjocknat rörs smör och vaniljsocker i och sedan bredes glasyren över tårtan. Serveras väl kyld, gärna med lite vispad grädde (jag spritsar ofta grädde på kanten av tårtan).

Kommentarer
Ha en flott helg nu.
Kramen.
annars ser det ju smarrigt ut