Enkelt och billigt snacks till fördrinken
Första gången jag läste receptet var jag lite fundersam. Skulle det bli tillräckligt gott? Ingredienserna är billiga och snackset var lättlagat, så jag provade - och vilken succé det blev!
Knäckesnacks
2 1/2 dl knäckebröd (blandade sorter)
2 msk solrosfrön
1/2 dl sötmandel
1 msk smör
1 krm kajennpeppar
1/2 tsk flingsalt
1 tsk brun farin
1/2-1 tsk hackad färsk rosmarin
Sätt ugnen på 200°C.
Lägg knäckebröd i små bitar,solrosfrön och sötmandel på en plåt. Rosta i ugnen ca 5 minuter.
Smält smör och rör ner 1 kajennpeppar, flingsalt, brun farin och hackad färsk rosmarin. Vänd ner det nyrostade knäckebrödet, fröna och mandlarna i smöret. Rör om väl. Servera varmt eller kallt.
Lägger på begäran in Nigellas version med enbart nötter, ni ser säkert likheten!:
500 g osaltade blandade nötter, mandlar och jordnötter
2 msk hackad färsk rosmarin
½ tsk kajennpeppar
2 tsk brun farin
1 tsk havssalt
1 msk smält smör
Rosta nötblandningen i 180 graders ugn ca 10 minuter
Blanda rosmarin, kajennpeppar, socker, salt och smält smör för sig och sedan med de varma nötterna.
Serveras varmt!
Lägger på begäran in Nigellas version med enbart nötter, ni ser säkert likheten!:
Union Square Café Bar Nuts
500 g osaltade blandade nötter, mandlar och jordnötter
2 msk hackad färsk rosmarin
½ tsk kajennpeppar
2 tsk brun farin
1 tsk havssalt
1 msk smält smör
Rosta nötblandningen i 180 graders ugn ca 10 minuter
Blanda rosmarin, kajennpeppar, socker, salt och smält smör för sig och sedan med de varma nötterna.
Serveras varmt!

Kommentarer
Men jag tar nog bort mandeln. Är lite känslig mot den. Men det går kanske att ha i cashewnötter eller pistagenötter?
Bra tips.
Ska faktiskt prova det.
Klems i regnet.
Mia
Tar gärna emot tipset på nötterna - de tror jag att jag smakat ett sportlov i fjällen. Kan det stämma? Men receptet har jag inte.
Det kan kanske komma till pass i slutet av sommaren :)
Å banankolorna kan jag köpa av Lilleman...
Skickar några kolor så att du kan prova om de passar i era cupcakes! ;-)
/Ulla
Men varför inte prova att använda tunnbröd i receptet? Var försiktig, för det kanske bränns lättare än vanligt knäcke?