4 maj 2010

En riktigt vårlig festefterrätt

Ska vi kanske ta och variera rabarberrecepten? Mycket paj blir det ju...

På valborgsmässoafton serverade Ulla denna otroligt läckra efterrätt som går att förbereda i god tid före middagen. Den syrliga rabarberkrämen med sin milda kanelsmak gifte sig väldigt bra med den mjuka moussen:

Rabarberkräm med vit chokladmoussetopping
för 8-10 pers
1 kg rabarber
2,5 dl socker
saft från 2 apelsiner
1 tsk kanel
Skala rabarbern, dela i 5 cm långa bitar. Lägg allt i kastrull och koka sakta 8-10 minuter. Sila av rabarbern och red av lagen med maizena eller potatismjöl så det blir lite lagom tjockt. Häll i portionsskålar och låt kallna.

5 dl grädde
200 g vit choklad, hackad
1 gelatinblad
Koka upp 1 dl av grädde, smält ner chokladen. Tillsätt gelatinbladet (först uppmjukat i kallt vatten) och rör tills det löst upp sig helt. Vispa resten av grädden och vänd ner chokladblandningen. Fyll på med moussen ovanpå rabarberkompotten. Ställ kallt tills det är dags att servera.
Garnera med nåt snyggt!

3 kommentarer:

Synnøve. sa...

Snålvattnet rinner mellan tänderna nu.
Men jag har ett problem just idag.
Hittar inte min rabarber. Såg den i går.
Så kom natten....
Vad det är?
Ta en kik in och se.
Kramen Synnöve.

tankar från mitt fönster sa...

Det här receptet sparar jag.Jag har mycket rabarberidotterns rädgård.
kram
/Ulla

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Hungrig och sömnlös mitt i natten läser jag detta underbara recept....