Pasta med tonfisksås
Av Liselotte, min vän sen 1979, har jag fått ett recept på tonfisksås till pasta men tyvärr har jag slarvat bort det. Men jag tror att detta stämmer rätt bra med hennes recept ändå. Att kunna bjuda familjen på en middag bestående av två burkar tonfisk är även gott för plånboken. I en familj på fyra varav 2 tonårsgrabbar rasslar matkontot ibland iväg. Sen vill jag ju servera familjen mer fiskrätter och här är ett som vi gillar.
Ja som ni ser glömde jag fota tallriken innan jag mumsat i mig allt sorry Anni. Var så himla hungrig efter min joggingrunda! Men håll tillgodo med hur det kan se ut hos mig när vi ätit klart - nu är det dags för disken;-))
Tonfisksås till pasta
Hacka 1 lök jag tog röd eftersom det fanns gott om det här hemma. Fräs löken i olja tills löken blivit mjuk men ej tagit för mycket färg. Öppna 2 burkar med tonfisk i olja, låt det rinna av i en sil. Lägg i tonfisken i pannan och blanda i en burk krossade tomater, två fiskbuljongstärningar samt pressad vitlök jag tog två. Krydda med salt, peppar och en örtkrydda jag tog timjan. Blanda i en burk cremé fraiche och låt allt puttra 10-15 minuter. Blanda i hackad persilja innan serveringen. Servera med pasta.
Kommentarer
Mia
2 burkar tonfisk.
En paprika
En lök
en burk krossade tomater.
Lite tomatpure.
Olja.
Kryddor.
I stekpanna och sen är det bara att mumsa...
Snadder :D
Kramen.
Och så minns jag en tonfisklåda med ris, kryddad med curry, som en finsk väninna gjorde en gång när vi studerade - undrar om jag minns hur? Den var ruskigt god...
kvintia