12 apr. 2010

Har äggat mig ...

Ojojoj vad jag har äggat mig idag;-))
Startade dagen med äggröra och bacon.

Äggröra
2 ägg och 5 msk grädde (el matlagningsgrädde)  per portion vispas med gaffel. Salta och peppra. Häll i en stekpanna med medelstark värme och rör runt hela tiden. Var noga med att inte ha för hög värme för det ska inte bli någon färg på röran.
När den stelnat är den klar att äta!  
Dagen avslutades med...

 
Ost och spenatomelett med lax.
Två ägg och två msk grädde (el vatten) per portion. Häll i en stekpanna som är på medelvärme. Lyft omeletten så att smeten kan rinna ner lite här och där samt skaka pannan. När ytan stelnat lägg på en näve spenat och ost. Lägg på ett lock som täcker pannan och stäng av värmen och låt omeletten gå klart på eftervärmen.
 
Jag har haft en hälsohelg i helgen som gick och uteslutit socker, vitt mjöl och alkohol samt onyttigt fett. Med andra ord lite GI inspirerat. Så ett och annat ägg har slunkit ner - dock inte i den omfattning som idag;-))
Utöver maten har jag även försökt röra mig lite mer än vad jag brukar.  Vi får se var detta landar. Det kan komma mera!

Mer om ägg kan man läsa bland annat här. Å ärligt talat så är det ett bra livsmedel!5 kommentarer:

Synnøve. sa...

Gjorde äggröra igår, men det blev inte så bra. Det blev så mycket vätska kvar i pannan när röran stelnat. Vet du hur man undviker det?
Men gott är det.
Kramen.

Anni sa...

Och jag är usel på att göra omelett! Det blir äggröra av rubbet! Tackolov har jag en 14-årig son som är en klippa på omeletter - eller var, innan vi bytte till induktionsspis...

Anne-Lie sa...

Tyvärr Synnöve vet jag inte varför det blir vätska kvar i pannan, det har aldrig hänt mig när jag gjort äggröra. Men fortsätt pröva så blir det säkert bra tillslut;-))

kajsastina sa...

Jag äter mycket omelett, så detta recept ska jag spara. Lax älskar jag och detär ju nyttigt!
Kram
/Ulla

Kattila sa...

Vad gott det ser ut och de tvar länge sen jag gjorde omelett eller äggröra. Blir extrasugen på varianten med spenat och lax men skulle kunna tänka mig att även ruccolasallad vore gott på!