22 mars 2010

Tortillapizza

Jag vet att alla inte gillar att ha frukt i maten, själv blandar jag gärna hallon eller björnbär i couscoussallad och tar mosad banan till tacos. Äpplen och kassler är också gott, det kommer i senare inlägg. Minns ni föresten 70-talsrätten med kassler och ananas - den lagar jag än idag!
Men nu blir det persikor i maten:

Tortillapizza
(en blandning av två olika recept)
Tortillabröd
Krossade tomater/ chiliketchup/ chilisås
Konserverade persikor
Skivad rödlök
Chèvre/feta
Parma/proscuttio/serranoskinka
Ruccolasallad

Sätt ugnen på 200 grader.
Bred ut lite tomatröra på varje tortillabröd, lägg på skivade persikor och rödlök, smula över chèvre och grädda i ca 7 minuter.
Fördela skinka och ruccola ovanpå.
(på min bild var det babyspenat istället för ruccola, jag hade en påse hemma)

2 kommentarer:

Synnøve. sa...

Ah, så gott...
Mat är en konst många gånger. Man äter med ögat lika mycket som med magen.
Ska göra den där salladen en dag.

Nu ska jag däremot ut göra vårrullar.
Kramen Synnöve.

Pockethexan sa...

Det är vattentäta skott här fam. på det här med frukt i maten o konstigt nog så är det vi som äter marmelad på mackerna som även gillar mat med frukt o tvärt om, bara våga skicka med en bit annanas el. min favo björnbär (hm, undra om det märks att jag är halvdanska..?!)

Fast nu skulle jag ju kika in för att tacka för er härliga matblogg o det superbra tipset på att använda Herbamare örtsalt. För vi har verkligen letat efter nyttigare ersättare till tex. Aromat som är späckat med glutamater o annat hemskt (tänk att man har ätit det så länge utan att fundera, ni vet luncherna i skolan på 70-talet; knäckebröd, smör o Aromat, mums!!! (urk att man åt det o då med glädje..))

Kramis!
<;D