14 mars 2010

Råkostsallad

Receptet till denna råkostsallad fick jag av min arbetskamrat Ingrid när vi jobbade tillsammans i Vara. Passar perfekt nu när EKO-kassen  (en kasse med ekologiska grönsaker som jag prenumererar på) består av mycket rotfrukter samt vitkål - vi kan ju inte äta kålpudding var och varannan vecka inte;-))


Råkostsallad 
3 morötter
1 bit purjolök
1 röd paprika
ca ½ vitkål 
Rives och hackas.

Värm upp:
½ dl socker
1 dl äppelcidervinäger
½ dl olja
½ dl vatten
Blanda allt i en bunke.
Krydda ev. med några drag på svartpepparkvarnen 

Det bästa med salladen är att den står sig i kylskåpet i ca 1 vecka om du förvarar den i burk med lock.

 

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja den känner jag igen, fast i min är det ättiksgurka,,
God är den i alla fall
Mia