På middag hos Yvonne bjöds jag första gången på denna goda lax, sedan förenklade jag receptet (jag gillar att förenkla recept). När jag åter bjöds på laxen hos Ingegerd hade hon gjort ungefär som jag! Vidareutveckling och förenkling, det är grejer det!
Lax med nöttäcke
Tag en laxfilé i lagom storlek och lägg den i smord ugnsform - jag brukar lägga den med skinnsidan upp. Efter ca tio minuter i ugnen har skinnet börjat dra ihop sig och det är lätt att dra bort det. Då brer jag på en röra av:
hackade cashewnötter eller jordnötter
pressade vitlöksklyftor
lite smör
sweet chili sauce
rivet limeskal
Låt laxen gå klart i ugnen. Servera med ris eller potatis och grönsaker
6 kommentarer:
Slickar mig om munnen!
Har ett liknande recept så jag kan garantera att det är gott!
DEEEEEEEEEEEET ska jag prova. Låter helt i min smak. Det blir cashew då....:-). Häromdagen var jag hos en väninna. Jag tog med lite matvaror och vi lagade mat av det vi gemensamt hade. Egenskapat direkt från skallen :-). Hade köpt med en bit varmrökt lax från torget. Det är också så jäääääkla gott. Wokade tärnad kålrot, rödlök, kikärtor, grön sparris. Hällde riven parmesan, ärtskott, grovsalt och 15-årig balsamvinäger från Vancouver över. Kall sås på creme fraiche och pepparrot till. Rött vin på verandan. Höjdare....:-)
God mat på bra råvaror och kärleksfullt lagat, som intas i vacker miljö. Det är livskvalité. Det vet jag att du också tycker. Kram
Oj var har jag hamnat, nu dregglar jag ju;))
Vilket passande namn. Här kommer jag trivas som fisken i vattnet, eller som hakan och dubbelhakan.
Kommer ta lite tid att kika igenom allt här.
Lägger dig på blogglistan direkt.
Nu ska jag njuta av god mat.
Kramen Synnöve.
Välkommen hit Synnöve alltid lika kul att få dela med sig av sina godsaker;-))
Denna laxen verkar toppen - ska pröva i morgon, eftersom jag faktiskt har köpt laxtill i morgon.
kram
Skicka en kommentar