18 mars 2010

Lättlagad lax med crunch och sting

På middag hos Yvonne bjöds jag första gången på denna goda lax, sedan förenklade jag receptet (jag gillar att förenkla recept). När jag åter bjöds på laxen hos Ingegerd hade hon gjort ungefär som jag! Vidareutveckling och förenkling, det är grejer det!


Lax med nöttäcke
Tag en laxfilé i lagom storlek och lägg den i smord ugnsform - jag brukar lägga den med skinnsidan upp. Efter ca tio minuter i ugnen har skinnet börjat dra ihop sig och det är lätt att dra bort det. Då brer jag på en röra av:

hackade cashewnötter eller jordnötter
pressade vitlöksklyftor
lite smör
sweet chili sauce
rivet limeskal

Låt laxen gå klart i ugnen. Servera med ris eller potatis och grönsaker

6 kommentarer:

Babsan sa...

Slickar mig om munnen!

Har ett liknande recept så jag kan garantera att det är gott!

Catarina sa...

DEEEEEEEEEEEET ska jag prova. Låter helt i min smak. Det blir cashew då....:-). Häromdagen var jag hos en väninna. Jag tog med lite matvaror och vi lagade mat av det vi gemensamt hade. Egenskapat direkt från skallen :-). Hade köpt med en bit varmrökt lax från torget. Det är också så jäääääkla gott. Wokade tärnad kålrot, rödlök, kikärtor, grön sparris. Hällde riven parmesan, ärtskott, grovsalt och 15-årig balsamvinäger från Vancouver över. Kall sås på creme fraiche och pepparrot till. Rött vin på verandan. Höjdare....:-)

God mat på bra råvaror och kärleksfullt lagat, som intas i vacker miljö. Det är livskvalité. Det vet jag att du också tycker. Kram

Bibban sa...

Oj var har jag hamnat, nu dregglar jag ju;))

Synnøve. sa...

Vilket passande namn. Här kommer jag trivas som fisken i vattnet, eller som hakan och dubbelhakan.
Kommer ta lite tid att kika igenom allt här.
Lägger dig på blogglistan direkt.
Nu ska jag njuta av god mat.
Kramen Synnöve.

Anne-Lie sa...

Välkommen hit Synnöve alltid lika kul att få dela med sig av sina godsaker;-))

kajsastina sa...

Denna laxen verkar toppen - ska pröva i morgon, eftersom jag faktiskt har köpt laxtill i morgon.
kram