1 mars 2010

Nigellas choklad- och päronpudding

En lättlagad efterrätt som står i ugnen när man äter av varmrätten, det är väl ganska optimalt? Speciellt om den är god dessutom! Nigella Lawson har haft en teveserie om lättlagad mat, den går i repris lite då och då så trots att jag nog har spelat in alla avsnitt kikar jag på teve när jag har chansen.

Ibland provar jag hennes recept, de är ofta lite annorlunda och spännande - utan att vara nyttiga och fräscha som Jamies...


Nigellas choklad- och päronpudding
6 portioner
En stor burk konserverade päron
125 g mjöl
25 g kakao
125 g socker
150 g smör
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
2 ägg
2 tsk vaniljsocker

Låt päronen rinna av ordentligt och lägg dem sedan i en smord ugnsform.
Blanda alla övriga ingredienser till en smet (helst i mixer för smeten blir ganska tjock).
Bred ut smeten över päronen och grädda i 200 grader i 30 minuter.
Låt puddingen stå utanför ugnen i tio minuter, under tiden kokar du en chokladsås på 1 dl socker, 1 dl kakao och 1 dl vatten/grädde/mjölk.
Servera den varma puddingen med såsen.

7 kommentarer:

Mia ><((((º> sa...

Åhh det blir något för nästa tjejträff
Mia

Emma sa...

Visst är den mumsig????!

Lillis krusiduller sa...

Oh my God....!!!!!!!!!!

Titti sa...

Nu är den testad och föll hela familjen i smaken. Det blev dock med persikor i stället då det var det som fanns i skaffreiet.

Anni sa...

Intressant Titti - då kanske man ska prova den med persikor också...

Ingvor sa...

Smarrigt! Det ska jag verkligen laga!

Anni sa...

Kan efter att haft möjlighet att testa berätta att om det blir rester över är de utmärkt goda kylskåpskalla också...

Ja jisses, annars vore det väl inte ett äkta Nigella-recept?